top of page

Kinder Yoga

Kinderyoga is het planten van een zaadje waar ieder kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft. Kinderen leren omgaan met zichzelf en de wereld om zich heen.

 

Voor kinderen is yoga een fantastische mogelijkheid om stabiliteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen, waardoor ze innerlijke veranderingen en uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Yoga stelt ze in staat een lenig en gezond lichaam te ontwikkelen en het creatieve denken en intellectuele groei worden gestimuleerd.

 

Simpele ademhalingsoefeningen verhogen het concentratievermogen, bevorderen de innerlijke rust en alertheid. Het doen van deze oefeningen is goed voor alle kinderen.

 

De grootste uitdaging van het beoefenen van yoga samen met kinderen is om hun aandacht lang genoeg vast te houden zodat ze positieve effecten ervaren: de stilheid, balans, flexibiliteit, concentratie, vrede, zich gelukkig en gezond voelen. Gelukkig vinden de meeste kinderen het leuk om te praten en te bewegen, iets wat beide kan in de beoefening van yoga. Ze vinden het heerlijk om dieren, bloemen, bomen en krijgers na te doen. Zonder een enkel competitief element, gewoon zelf ontdekken.

 

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is kinderyoga niet zomaar “stilzitten”.

 

 

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Tijdens de les maken de kinderen spelenderwijs kennis met yoga. Door een combinatie van oefeningen, dans, expressie en spel wordt yoga een waar avontuur.

 

 

 

 

17-08-17333 FLYER YOGA_kids_edited.jpg
bottom of page